12.3.13

Aditivos Alimentarios







Consideranse aditivos todas as sustancias que poden ser engadidas de maneira intencionada aos alimentos para así alterar o seu estado como por exemplo poder conservalo durante máis tempo, darlle intensidade ao sabor etc.
Para poder chamar aditivo a algo ten que estar permitida polo Código Alimentario Español e súas consecuentes regras.
Os aditivos se poden chegar a clasificar en 4 tipos diferentes:
Sustancias que modifican o sabor
Sustancias estabilizadoras
Sustancias que impiden o cambio físico e/ou químico do produto
Correctores dos alimentos
A razón pola que se usan os aditivos son diferentes:
O desarrollo da industria
Maior posibilidade de explotación dos produtos
Modifican o nivel de vida
Menor tempo de preparación familiar o que implica maior necesidad de produtos elaborados de gran intensidade e preparación rápida.
As distintas enfermidades provocadas polos aditivos son:
As infeccions transmitidas polos alimentos.
As intoxicaciones alimentarias
A toxoinfeccion alimentaria
As lesions fisicas transmitidas polos alimentos
As alerxias causadas polos alimentos
As principais fontes de aditivos alimentarios son:
Os platos precociñados
Os doces
As sales minerais
E froitas como o mango









Recomendase non inxerir excesivamente os aditivos xa que a pesar de que poden ser boas en grandes cantidades poderçian afectar ao noso metabolismo e asi causarnos grandes problemas de saúde,